Glamping Ardennen

Glamping een trend op het gebied van kamperen, die sinds 2013 steeds populairder wordt. Het gevoel van kamperen maar dan op een luxe manier. Glamping wordt ook wel “glamorous camping” genoemd. Je hebt hierbij de luxe van een hotel en de vrijheid zoals je ervaart op een camping. Het idee van glamping is ontstaan in Afrika.

Waarom glamperen?

Glamping is de nieuwe vorm van kamperen die iedereen eens geprobeerd moet hebben. Het geeft een heel andere dimensie aan kamperen. Door met je familie te gaan glamperen ga je een leuk avontuur aan in de buitenlucht en tegelijkertijd kun je genieten van luxe faciliteiten. Vaak zijn de locaties gevestigd in mooie natuurgebieden, zo is er ook een luxe campinglocatie gevestigd in de Ardennen. Hier kun je luxe tenten huren voor 4 personen. Het is eigenlijk een klein huisje met de knusheid van een tent. De tent is volledig ingericht: bedden, dekbedden, kussens, keukengerei, grote koelkast, 4-pits gasfornuis, tafels en stoelen voor binnen en buiten.

Bij binnenkomst pak je je koffers uit, je legt je levensmiddelen in de koelkast en je gaat vervolgens lekker op het terras zitten voor de tent. Geen gedoe met het opzetten van tenten of andere dingen. Bij vertrek doe je de deur op sluit, je hebt geen last van natte tenten die je moet inpakken. Luxer kan bijna niet. Daarnaast kun je een prachtige wandeling maken in de Ardennen. Of je gaat met je gezin lekker survivallen in de Ardennen, er is genoeg te doen.

Glamping is zeker de moeite waard!

Deze nieuwe vorm van kamperen moet je als echte kampeerliefhebber zeker een keer uitgeprobeerd hebben. Ook is glamping de oplossing voor mensen die absoluut niet van kamperen houden. Kampeerhaters missen vaak de luxe van een hotel, men houdt er niet van om met een wc-rol over de camping te moeten lopen. Dit probleem heb je niet met glamping, je ervaart namelijk de luxe van een hotel, maar dan onder een stuk zeil.